Történet

A Hurricane Factory céget 2012-ben alapították. Ettől kezdve nem mindennapi élményeket szolgáltat saját test által irányított repülés formájában, amely indoor skydiving néven is ismert.

A Hurricane Factory céget 2012-ben alapították. Ettől kezdve nem mindennapi élményeket szolgáltat saját test által irányított repülés formájában, amely indoor skydiving néven is ismert.

Az ilyen márka alatt működő első szélcsatorna Prágában – Letňanyban található. A cseh gépipari vállalat, a Strojáreň Litvínov építette fel az első ún. aerodinamikai csatornájukként. Sikeres projektről volt szó. A szélcsatorna nem csak hogy állandóan üzemel, hanem népszerűsége évről évre növekszik a repülési órák számával együtt.

A Strojárne Litvínov gépipari vállalat a Hurrican Factory cég alapításától kezdve együttműködik vele.

A Strojárne Litvínov szakvállalat a konvenciós és CNC fémmegmunkálás iparágban tevékenykedik. A Prágában megépített szélcsatornájuk óta tevékenységük egész Európára kiterjedt. Jelenleg szélcsatornáikat Belgiumban, Franciaországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svájcban és Szlovákiában is üzemeltetik, és továbbiak építés alatt állnak Németországban, Lengyelországban és Olaszországban.

2013-ban a Prágában épülő szélcsatorna befejezését követően, a Hurricane Factory egy továbbit Szlovákiában nyitott meg, konkrétan a Liptói régióban. Ez a szélcsatorna egy nagy szabadidős üdülőközpont részét képezi, egy aquaparkkal együtt, és az Alacsony és Magas-Tátra és további fenséges hegyek veszik körbe. Épp ezért a szélcsatorna a Tatralandia megnevezést kapta.
2016-ban a Hurricane Factory további két szélcsatornát nyit meg. Egyet Berlinben, Németországban egy továbbit pedig Madridban, Spanyolországban.. Ez a két szélcsatorna az előző kettőtől nem csupán a legújabb technológiákkal és designnal, hanem méretével is különbözik. A prágai, de a szlovákiai szélcsatorna kerek üvegezett repülési kamrája 4,3m átmérővel (14 ft) rendelkezik. A két új szélcsatorna repülési kamrája 5,2m (17 ft) lesz.

Hurricane Factory azonban nem csak szélcsatornákat üzemeltet. Számos rendezvény és verseny szervezője is az indoor skydiving keretén belül. Példának hozhatjuk fel a Knights of Prague, nemzetközi versenyt a négyesek dinamikus repülésében (4way Dynamic), amelyet 2013-ban valósítottak meg. Ez a verseny magasra tette a mércét az indoor skydiving versenyeken a világban, egyúttal támogatta a dinamikus repülés, mint új sportág, fejlődését.

A Hurricane Factory által szervezett további nagy esemény az 1. FAI Indoor Skydiving Világbajnokság (1st FAI World Indoor Skydiving Championships), amelyet 2015-ben rendeztek. Ez volt ez első hivatalos világbajnokság, amelyet a FAI Nemzetközi Repülőszövetség szervezett. Különösen büszkék vagyunk arra a tényre, hogy a Hurricane Factory képviselői és oktatói mind az öt diszciplínában részt vettek – repülés alakzatban Formation Skydiving), vertikális repülés alakzatban (Vertical Formation Skydiving), Freestyle, dinamikus repülés kettesben és négyesben (Dynamic 4way & 2WAY).

A Hurricane Factory számos repülőt és csapatot támogat. Néhányan azok közül, akik a mi szélcsatornáinkban kezdtek el és tanultak meg repülni, napjainkban a világ repülőinek élvonalába tartoznak. A többiek egyszerűen csak azért röpködnek, mert érdekli őket a repülés, vagy egyszerűen csak valami újat és egyedit szeretnének megtapasztalni.

A Hurricane Factoryban a repülésről szóló álmok valóra válnak!

 

Hurricane newsletter

Jelentkezzen hírnevekre és exkluzív ajánlatokra